Home Televisiewinkels TV-Meubels Kabels Accessoires aanbieders Providers Winkeloverzicht Nieuws en aanbiedingen Contact

Informatiepagina over Ultra HD/4K televisies

Genieten van haarscherpe beelden en schitterende kleuren, dat doet u met Ultra High Definition. Ultra HD TV’s hebben vier keer zoveel pixels als een Full HD televisie. Vandaar dat Ultra HD TV’s ook wel 4K Ultra HD TV’s worden genoemd. Met een 4K Ultra HD TV ziet u dus veel meer details dan met een Full HD TV. Via de zoekfunctie vindt u alle 4K Ultra HD TV’s en selecteert u simpel op prijs, levertijden en levertijd.

4K en Ultra HD… wat is het precies?


Zoals hierboven eerder vermeld zijn de beelden op een 4K tv of UHD tv zijn vier keer zo scherp als op een Full HD televisie. Details worden nog scherper en mooier weergegeven, bijvoorbeeld die flitsende schijnbeweging of dat opspattende water in uw favoriete film. Beelden komen echt tot leven waardoor televisie kijken nog meer genieten wordt. Net of u er zelf bij bent! Bij een Ultra HD TV zitten er vier pixels op de plek waar er bij een Full HD televisie maar één pixel zit. Dit is meteen ook de reden dat de beeldkwaliteit vier keer zo goed is als die van een Full HD televisie.

Nu vraag u zich misschien af of je dat verschil ook écht kunt zien. Het antwoord hierop is vrij simpel. Jazeker, dit verschil is absoluut zichtbaar. Als u van dichtbij met het blote oog naar een televisiescherm kijkt, ziet u de pixels. Bij een 4K televisie is dit een stuk minder zichtbaar. Omdat u bij een Full HD de pixels kunt zien is het prettiger om van een redelijke afstand van uw televisie te zitten, bij UHD 4K is dit niet noodzakelijk omdat de pixels niet zichtbaar zijn, een 4K televisie geeft dus ook van dichtbij mooi beeld. Een mooie vuistregel om te kijken hoe ver u van uw televisie af moet zitten is: drie keer de schermdiagonaal van uw 4K tv.

Met een 4K Ultra HD tv geniet u dus van ontzettend levendige en heldere beelden. Zelfs als u de 4K UHD tv van dichtbij bekijkt, zijn de beelden haarscherp. Actiebeelden op de Ultra HD 4K tv zijn nog meeslepender dan voorheen en natuurbeelden zijn levensecht.

De Consumentenbond over 4K tv’s


Ruim 190 4K televisies zijn er getest door de Consumentenbond en de uitkomsten waren goed. De Consumentenbond vond de beeldkwaliteit van de Ultra HD tv’s heel hoog. De indruk van de 4K tv was erg goed en ook het geluid van de geteste modellen was beduidend beter dan dat van normale full HD televisies.

Een Ultra HD TV kopen


Het eerste merk dat een 4K televisie op de markt bracht was Sony, snel gevolgd door Samsung. Inmiddels kunt u een 4K en 8K televisie kopen van alle grote merken zoals LG, Philips, Panasonic en Toshiba. Allen hebben ze UHD TV’s in het assortiment. Voor Ultra HD TV’s gaat u naar één van de volgende winkels:
BCC
Expert
Mediamarkt
Bol.com
Coolblue
Alle aanbieders op Televisiewinkels.nlInformatie over dit artikel

Geplaatst door: Televisiewinkels.nl
Geplaatst op: 09 september 2020

Reacties op het bericht: Informatie over ULTRA HD TV's/ 4K TV's

Er zijn nog geen reacties geplaatst op het bericht Informatie over ULTRA HD TV's/ 4K TV's, gebruik het reactieformulier om als eerste een reactie te geven.